Jaukus padėkos vakaras

  • Paskelbta: 2024-07-11
  • Kategorija: Renginiai

Padėkos vakare prisimintos Lietuvos dainų šventės „Kad giria žaliuotų” akimirkos

Nors šimtmetį mininti Lietuvos dainų šventė jau baigėsi, tačiau joje dalyvavusiųjų įspūdžiai dar ilgai neišsitrins iš atminties. Iš Vilniaus grįžusius ir jau pailsėti spėjusius kolektyvų vadovus, organizacinės darbo grupės narius Vilkaviškio rajono savivaldybė šiandien pakvietė į specialų padėkos vakarą. 

„Kad giria žaliuotų” – tokiais žodžiais šiais metais pasitiko šimtmetį mininti Lietuvos dainų šventė, vykusi birželio 29 – liepos 6 dienomis Lietuvos sostinėje. Jubiliejinės Dainų šventės programoje dalyvavo 37 tūkst. atlikėjų, kurie šoko, dainavo ir grojo 14-oje renginių.

Visą savaitę vykusi šventė pritraukė tūkstantines žiūrovų auditorijas, o koncertai buvo tiesiogiai transliuojami per Lietuvos televiziją. Vilkaviškiečiai ir miesto svečiai buvo kviečiami į dr. J. Basanavičiaus aikštę, kur dideliame ekrane kiekvieną dieną buvo gyvai transliuojami šventės renginiai. Vilkaviškio rajono savivaldybė buvo vienintelė, kuri tiesiogiai transliavo visus Dainų šventės renginius!

Vilkaviškio rajonui šiųmetėje Lietuvos dainų šventėje atstovavo rekordinė delegacija – daugiau nei 700 dalyvių, kurie savo balsais, muzikos garsais, šokių žingsneliais, teatriniais gebėjimais, tautodailės kūriniais darniai įsipynė į jubiliejinę Dainų šventės pynę. 

Vilkaviškio rajono savivaldybės meras Algirdas Neiberka, sveikindamas kolektyvų vadovus, pasidžiaugė tokia gausia mūsų rajono delegacija, nuoširdžiai dėkojo vadovams už jų kūrybinį darbą, dalyvių sutelkimą tautos tradicijų saugojimui, už puikų Vilkaviškio krašto atstovavimą ir reprezentavimą.

„Nuoširdžiai dėkoju Jums už nepaprastai svarbų ir prasmingą darbą, kurį atlikote ruošdami mūsų krašto kolektyvus šimtmečio Dainų šventei. Savo atsidavimu, kantrybe ir profesionalumu prisidėjote, kad ši šventė būtų ypatinga ir didinga, paliekanti ryškų pėdsaką tiek Lietuvos kultūros istorijoje, tiek kiekvieno iš mūsų širdyje!”, – kalbėjo A. Neiberka. 

Prie sveikinimų ir padėkos žodžių prisidėjo ir Savivaldybės vicemerai Daiva Riklienė ir Joris Juškauskas. 

Daug svarbaus darbo organizuojant pasirengimą šventei ir jos metu teko ne tik kolektyvų vadovams, bet organizacinei darbo grupei, lydintiems asmenims. Jie rūpinosi, kad dalyviams nieko nepritrūktų, jie būtų pavalgę ir pailsėję, iki smulkmenų planavo ir derino maršrutus.

Padėkos vakare kolektyvų vadovams ir šventės koordinatoriams, įvertinant jų indėlį į kolektyvų paruošimą ir išvykos koordinavimą, įteikta po Nacionalinio kultūros centro atminimo ženklą. Taip pat kolektyvų vadovai ir darbo grupės nariai apdovanoti Mero padėkos raštais. 

Dar kartą nuoširdžiai dėkojame visiems meno kolektyvų ir įstaigų vadovams, Savivaldybės administracijos bei Visuomenės sveikatos biuro specialistams, kurie visi kartu stengėsi, kad Vilkaviškio rajono delegacijos dalyvavimas Dainų šventėje būtų kuo sklandesnis ir patogesnis.

Daugiau skaitykite

  • Daugiau akimirkų iš padėkos vakaro

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Priėmimas į mokyklą
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas