„Kelias į muzikos mokyklą”

[flagallery gid=140]

Kiekvieną pavasarį muzikos mokyklos mokiniai ir mokytojai aplanko pradinės mokyklos ugdytinius su pažintiniais koncertais. Ieškant patrauklesnių bendravimo formų, kilo idėja surengti bendrą projektą „Kelias į muzikos mokyklą”. Kiekviena pradinukų klasė gavo spalvingus kvietimus nurodytą dieną, nurodytu laiku ir maršrutu keliauti po savo gimtąjį miestą ir skirtingose vietose rasti įvairiausiais muzikos instrumentais grojančius bendraamžius.
Tačiau kaip neretai nutinka šalyje lietaus pavadinimu… nurodytą dieną nurodytu laiku iš tamsiais debesimis aptraukto dangaus be perstojo krito… kaip toj Ingos dainoj „lašeeeliai lašeeeeliai, kokie jie skirtingi, kokie jie panašūs, ar jie turi vardus….”. Tad muzikantai čiupo savo muzikos instrumentus ir užuot padovanoję vaikams kelionę po Vilkaviškį, padovanojo „kelionę” po abu pradinės mokyklos korpusus ir po muzikos pasaulį, kuriam visada šviečia saulė. 🙂 Lietui šiek tiek aprimus, pradinės mokyklos mokiniai sugužėjo į kultūros centrą, kur stebėjo šviežiai susibūrusio dainų ir šokių ansamblio generalinę repeticiją.
Tą dieną sužinojome daug dalykų: kad pradinukų mokytojos globoja savo mokinukus kaip tikros mamos, neleidžia jiems sušlapti ir susirgti, kad muzikos mokyklos mokytojai sugeba greitai susiorientuoti ir susitelkti, kad muzikos mokyklos mokiniai yra šauniausi muzikantai pasaulyje, kad įvairių Vilkaviškio įstaigų darbuotojai nusivilia nesulaukę žadėtos po jų stogu muzikos ir vaikų šurmulio.
Dėkoju savo kolegoms ir jų mokiniams, kad išlaikė ramybę ir lygį, ir projektas vis tiek įvyko. Ir tegul lietus negalvoja, kad išgąsdino taip stipriai, jog kitais metais nebandysim visko įgyvendinti taip, kaip svajojome 🙂

Projekto koordinatorė Raimonda Kurauskienė