Koncertas 18-ojo gimtadienio proga

[flagallery gid=124]

Savo gimtadienio proga visi tikimės gauti dovanų, o Eimantė Kurauskaitė (mokyt. Gitana Pečkytė- Vilkelienė) nusprendė atsisveikinti su vaikyste, padovanodama koncertą savo miestui. Į „Aušros“ gimnazijos salę ji sukvietė ne tik draugus, pažįstamus, bet ir mokytojus, kuriems dėkinga už visas džiaugsmo ir laimės akimirkas, kurias gavo būdama scenoje.
Koncerte skambėjo tik gyvai atliekama muzika, todėl scenoje dainavo, įvairiausiais muzikos instrumentais grojo Eimantės draugai, mokytojai. Skambėjo dainos su kanklių ansambliu, kuriam vadovauja Eimantės mama Raimonda Kurauskienė. Su juo mergina yra koncertavusi ir rajono scenose, ir televizijoje: laidose „Vunderkindai.lt“, „Dainų dainelė“, ir Seime, ir tarptautiniuose konkursuose. Žiūrovai išgirdo ir Vilkaviškio muzikos mokyklos lengvosios muzikos grupę „Gama“, su kuria E. Kurauskaitei taip pat ne kartą tekę pasirodyti. Skambėjo liaudies daina, kurią atliko visi giminės vaikai. Su mažąja Auguste Balčiūte buvo padainuota Nedos daina „Pasakų šalis“. Scenoje pasirodė ir solistės draugai: Marius Kijauskas, gitaristai Augustas Rastauskas, Tadas Mankus, svečias iš Austrijos Felix Drobesh. Naujai susibūrusiai vaikinų grupei „How2Music“ tai buvo debiutinis pasirodymas. Didžiąją grupės dalį sudaro muzikos mokyklos mokiniai, kaip jie patys juokavo: birbynininkas Joris Juškauskas muša būgnus, klarnetininkas Paulius Skaisgiris groja bosine gitara, triūbočius Benas Galinaitis brazdina elektrine gitara, Povilas Kazlauskas ir muzikos mokykloje, ir grupėje skambina fortepijonu, o saksofonininkas Domas Ziegoraitis į repeticijas važinėja net iš Kybartų. Dar vasaros pradžioje pradėję kartu muzikuoti, šiam koncertui vaikinai drauge su Eimante parengė nemažai kūrinių.
Koncertą šiltai vedė Eimantės auklėtoja „Aušros“ gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja Jolita Sinkevičienė. Pakalbintas „Aušros“ gimnazijos direktorius Aleksandras Žikevičius pasidžiaugė, kad tokie koncertai vyksta, kad yra tokio šaunaus jaunimo. Muzikos mokyklos direktorius Artūras Pečkaitis, juokavo, kad jis muzikos mokykloje dirba septynerius metus, o Eimantė- vienuolika ir įteikė jai padėką už aktyvią koncertinę veiklą ir muzikos mokyklos vardo garsinimą.
Eimantė su mama džiaugėsi, kad rengdamos koncertą, sulaukė didžiulio palaikymo ir pagalbos. Buvo dėkota ne tik minėtų ugdymo įstaigų bendruomenėms, , bet ir Vilkaviškio kultūros centrui,, fotografui Dainiui Čėplai, filmuotojui Martynui Stanaičiui.. ir visiems, kurie savo buvimu sušildė tą žvarbų vakarą.